Zaaien, onderhouden, oogsten!

De kloostertuin

Wildbloemen Clemenspark
Een tuin met historie

Op de plek waar vroeger de kloostertuin lag, wordt momenteel een nutstuin aangelegd voor groente, fruit en kruiden. Met behulp van tientallen vrijwilligers verandert dit stuk grond tot een levendig ecosysteem dat ook aantrekkelijk is voor insecten zoals vlinders en bijen. Met natuurlijk ook als resultaat een mooie oogst die geplukt kan worden!

De tuin is omzoomd met hagen, met tussen de verschillende gedeeltes lage plantenbedden.

De moestuin is een plek waar mensen samenkomen om te tuinieren. Maar het werken in de moestuin creëert natuurlijk ook het ideale moment voor bezinning, ontspanning en ontmoeting. Daarnaast zijn op diverse plaatsen in de tuin zitplekken ingericht voor iedereen die even uit wil rusten.

De tuin is vrij toegankelijk met goed begaanbare paden voor rolstoelen of kinderwagens.

Moestuin Clemenspark

Rondom de tuin loopt een pad dat verbonden is met de parkeerplaats en dat eveneens naar de boomgaard leidt.

Aan de noordzijde staan er banken op het pad. Vanaf deze banken is er zicht over de tuin en het landschap daarachter. Aan de zuidzijde staan er banken in de tuin. Centraal in de tuin zijn er vakken met (pluk)bloemen waar met hoekbanken zitjes gemaakt worden. Alle banken in de tuin hebben een klassieke uitstraling.

Help mee aan de moestuin

Wil je ook de moestuin mee onderhouden? Meld je dan aan als vrijwilliger. Herbeleef hoe vroeger de zusters en broeders de tuin bewerkten.

Moestuin Clemenspark
Onze activiteiten

Er is altijd wat te doen

Scroll naar boven